Enkhanini NCP

Skolen åpnet i dag!

Godt over 20 barn dukket opp første skoledag. På veien dit var vi innom og kjøpte papir og blyanter. I tillegg tok jeg med meg alle fargeblyantene jeg hadde med fra Norge. Vi kjøpte også litt ekstra godsaker til lunsj første dag. Barna er ikke vant til å få skiver med pålegg og det er noe av det beste de vet. I tillegg fikk de saft, litt snop og en appelsin med på veien hjem. Det gjør inntrykk å se hvor stille de blir når de får noe godt å spise, noe så godt har de kanskje aldri spist før.

Legger ved noen bilder. Læreren er den blide damen i mørk genser. Hun heter Mbali Mbuli. Den japanske damen med fotoapparatet heter Yugo og er økonomisjef på All Out Afrika. Hun er gift med en Sør-Afrikaner og har bodd i Swaziland i 12 år. Resten av bildene taler for seg selv. Ingen kan si det ikke nytter😀

Neste uke skal vi ordne noen vannprosjekt. Siden jeg er konsulent har jeg ansatt et par lokale karer til å jobbe på prosjektet. Blir spennende å se hvordan det fungerer.😀

5 thoughts on “Enkhanini NCP

  1. Fantastisk flott å se Atle- ditt bidrag utgjør en enorm forskjell for både barn og voksne! Jeg leser og gråter- smiler- leser mer og gråter igjen. Det er nydelig Atle! Klemmer til deg fra Alice

    Like

  2. Kjære Atle
    Sitter i en helt absurd kontrast på flyplassen i Doha Qatar og leser ditt innlegg. Luksus på alle kanter og kjenner at dette blir helt absurd. Blir rørt og tenker at det å konkretisere er OK. Ikke noe bidrag er for lite, ikke noe et for stort. Ser konturene av et mer langvarig prosjekt. Det er bra.

    Like

  3. Utrolig rørende og veldig kjekt å følge med. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Barna ser så små ut – hvor gamle er de?

    Like

    1. Hei! Barna er små, fra 2 til 6-7. De kommer tuslende alene eller i små grupper. Ingen voksne som følger disse barna. Det dukket også opp en gutt på 10-11 år som ingen visste om. Han hadde aldri vært på skole. Prøvde å få kontakt med ham uten å lykkes. Prosjektet har lovet å finne ut hva som er bakgrunnen hans og få ham inn på skolen.

      Like

  4. Hei. Håper dere finner ut av hvorfor ingen visste om 10 åringenog at han får plass på skolen. Jeg har brukt bloggen i 6. trinn idag. Passet godt å sette ting litt i perspektiv etter en del misfornøyde barn.” Får vi bare pizza og saft”.

    Like

Leave a comment