Å gjøre en forskjell

Med penger til mat gikk vi i morges i gang med å gjøre klar skolen til skolestart. Det måtte ryddes både inne og ute. Rundt hele skolen var det gresset rundt en meter høyt. Det måtte kuttes ned slik at slanger ikke kan gjemme seg der. Etter å ha forsøkt en stund med en slags sigd, like effektivt som om vi hadde brukt spett, tok konsulenten en tur over til naboen og leide inn ham til å gjøre jobben. Han forhandlet opp prisen til 150 kroner siden jeg er hvit og feide deretter ned alt gresset på et par timer.

I mellomtiden dukket det opp fem damer med bøtter og kost som vasket ned hele skolen og vokset gulvet. Alle var fra nabolaget og en av dem er den nye læreren på skolen. De var overlykkelig for at skolen nå skal åpne.

Deretter dro Michael og jeg til byen og kjøpte stoler og bord og mat. Maten består av maismel som brukes til grøt, bønner, ris, sukker og suppe fra poser. Det holder til frokost når de kommer og et måltid før de går hjem igjen om ettermiddagen.

Dermed er skolen klar til å åpne allerede i morgen med åpningsfest.

Etter våre forhold ser det ikke mye ut men for de barna som skal begynne her i morgen betyr det et nytt liv.

 

 

 

6 thoughts on “Å gjøre en forskjell

 1. Atle, på bare noen få dager får du i gang en skole! Vi ser på bildene at folk stråler! Du har allerede gjort en stor forskjell for mange! Dette bli bra for folk i Swaziland, og helt sikkert for deg også!
  Lykke til videre!

  Like

 2. Flott å sjå kva som er muleg å få til med etter måten små ressursar sett med norske auge. Eg vil og ta ein matmånad Atle, del gjerne kontonr igjen.
  Bestehels Hege

  Like

 3. Utrolig hva du har fått utrettet på bare fire dager. Gleder meg til å se bilder fra åpningsfesten!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s