Prosjekter i fremgang

I dag skulle entreprenørene drive to prosjekter. På to ulike NCPer som ligger noen kilometer fra hverandre skal det på plass vanntanker. Planen er å ha alt på plass til fredag men dette er Afrika…

Sunday and Monday startet med å få igang arbeidet vi startet opp igår. Deretter dro vi videre til “vår” skole, den vi startet opp forrige uke og fikk igang arbeidene der også. Når alt var igang dro de to entreprenørene til Mbabane, hovedstaden i Swaziland, og kjøpte vanntank. Den er finansiert fra Norge og kostet 6000 Emalangeni, ca. 3500 norske kroner.

Tanken fikk vi ombord i bilen og den er nå på plass ved skolen.

Legger ved bilder av tanktransporten og fremdriften på fundamentene. Legger også ved bilde av læreren “vår”, Mbali Mbuli som har fått perler til barna og et perlekjede som Maja har laget.

Legger også ved bilde av en av arbeiderne og tre flotte damer fra nærmiljøet som stiller opp og hjelper til med matlaging og annet, uten betaling så klart. De kom bort i dag og takket varmt for vanntanken de nå skulle få. Utrolig sterkt.

I går ble en av barna på skolen vi jobbet alvorlig syk. Det viser seg at gutten er HIV positiv. Alle med denne diagnosen får tilbud om gratis medisin men faren til gutten, eneste pårørende etter at moren døde av AIDS, nekter å gi ham medisinen men har i stedet tatt ham med til en heksedoktor. Gutten lever fortsatt og blir nå fulgt opp av helsepersonell men faren vil fortsatt ikke samarbeide.

Dette er også en del av virkeligheten i Swaziland.

 

4 thoughts on “Prosjekter i fremgang

 1. Det er fantastisk og rørende å lese det du skriver. Takk for at vi får være med på reisen din. Vi er nok mange som kan tenke oss å være med videre med støtte hvis det kan ordnes.
  Vann: hvordan får de vann i tankene, ser på nettet at vannforsyning er et stort problem i landet?
  Alle gode ønsker for fortsettelsen. Randi G

  Like

  1. Hei Randi. Først av alt, tusen takk for responsen på bloggen. Det er til stor inspirasjon i arbeidet her.

   Jeg er nøye med at pengene jeg bruker skal komme barna til nytte i et lengre perspektiv enn de få ukene jeg er her. Hvordan et langsiktig engasjement skal organiseres må jeg komme tilbake til når jeg kommer hjem.

   Vannforsyningen til tankene er enkel, det er takvann fra skolens tak. Det regner ganske mye her i perioder men om vinteren er det tørt. Nå kommer vinteren snart og vannforsyningen blir usikker. Derfor har de fleste hus en vanntank i hagen.

   Like

 2. Hei Atle,
  Spennende å lese om prosjektene dine. Rett mann på rett plass !! Neste blir vel pizzaovn !!
  Spøk til side, det som forundrer meg er jo at til tross for utviklingshjelp og annen støtte, konsulenter og eksperter, investeringstilskudd etc. etc. gjennom mange 10-år ikke har klart å få på plass noe så elementært som vannforsyning. Bra du ordner opp.

  Like

  1. Hei Jan Emil og takk for tilbakemeldingen på bloggen!

   Swaziland er et land med mange utfordringer og svært skjevfordelte ressurser. Derfor skal det ikke mye til for å skape en forbedring for små grupper. De mer grunnleggende utfordringene må nok løses andre steder.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s