Building the future

Dagen i dag startet tidlig. Høvdingen vi møtte i går hadde arrangert et møtet med dalens representant i parlamentet. Etter engelsk modell har Swaziland flertallsvalg i enmannskretser og 55 medlemmer i parlamentet. Sunday and Monday var der som avtalt klokken 08.00 og ventet som vanlig en times tid under et tre, utenfor høvdingens hus. Da MPen endelig dukket opp var det med et stort følge i svarte biler. Vi utvekslet synspunkter i et stort møtetelt og ble servert stekt oksekjøtt men hadde nok ikke helt felles syn i alle saker.

Deretter startet dagens gjøremål. De to NCPene ( Neighbourhood Caring Point) har nå ferdige fundamenter og i morgen skal tankene på plass. Vi har kjøpt takrenner og nedløpsrør for å samle regnvann.

På “vår” skole er nå åkeren ferdig pløyd. Den er på 1,5 mål og bør kunne gi frukt og grønnsaker til alle barna og mer enn det. Overskuddet kan skolen selge og bruke pengene til skolemateriell eller andre ting. Vi har kjøpt tre 200 liters fat til å samle opp spillvann som kan brukes til vanning av åkeren. Håpet nå er at vi neste uke kan mobilisere lokalsamfunnet til å delta i planting og såing slik at de får eierskap til åkeren. Planter og frø finansieres med midler fra Norge.

Til sist i dag dro vi til Mbabane og kjøpt tavle og litt skolemateriell til skolen. Med så mye som skal opp spanderte jeg en batteridrevet skrumaskin på Monday. Han ble ellevill av begeistring!

Tar også med noen stolte barn på Nkanini, vår NCP, som har fått armbånd laget av perler fra Norge. Siden barna er så små var læreren redd for at noen puttet dem i munnen. Derfor laget hun til alle og tok med på skolen. Der delte hun ett til hver og ba dem om å gi det til en de likte. Disse barna, som har så lite, er vant til å dele så etter noen få minutter hadde alle gitt vekk sitt til en de likte og alle hadde fått hvert sitt. Ingen hadde to og ingen var uten.

All Out Africa er i dialog med en Child Counselor i saker som handler om overgrep eller mishandling av barn.

Faren til gutten som ble nektet HIV medisin ble oppsøkt på arbeidsplassen i dag og truet med politianmeldelse. Han mente nå at gutten fikk vokse opp og bestemme selv om han skulle ta medisinen men har nå godtatt at gutten får behandling fra i morgen

 

 

4 thoughts on “Building the future

  1. Ikke rart du måtte ha med deg pen skjorte.
    Jorden ser veldig tørr ut nå. Har dere vann til å vanne med før regnet kommer?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s