Barna

Nå har jeg vært her i snart to uker og begynner å bli kjent med forholdene. Når vi kjører inn på skolene kommer barna løpende og roper “tetsja, tetsja”. Det betyr teacher og er et fellesnavn på alle hvite de ser på skolen. Barna er vant til frivillige fra vestlige land, i hovedsak jenter i 20 årene fra Europa. De griper enhver mulighet til å få oppmerksomhet og elsker å sitte på fanget og bli koset med. Da kan du kjenne hvordan de nyter øyeblikket mens det står ti andre rundt og håper på det samme. Mange av disse er dessverre barn som får alt for lite omsorg og kjærlighet. De er vant til å klare seg på egenhånd, de kommer ruslende på skolen alene eller sammen med jevnaldrende og går hjem igjen på samme måten. Og de er enormt mange.  Hvordan går det med disse barna når de vokser opp og selv kanskje skal stifte familie? Man kan jo tenke seg hvilken ballast de har med seg.

image

En ung mann jeg møtte forleden fortalte meg sin historie. Han var blitt forlatt av foreldrene og hadde vokst opp på barnehjem. Han fortalte om det sinnet som hadde vokst inni ham etter hvert som han ble ungdom men at han heldigvis hadde fått et stipend fra et utenlandsk legat slik at han kunne studere og bli jurist. Nå arbeidet han i det offentlige.

Forøvrig har vi på plass to de to vanntankene. Det gikk i henhold til plan, ikke verst til å være Sunday and Monday sitt første prosjekt!

Ukens siste oppdrag var å fikse noen lekeapparater på en annen skole. To av de andre frivillige hadde gitt fra sin sparsomme reisekasse og vi rykket ut og fikset jobben. Tror nok ikke disse lekeapparatene ville blitt godkjent til noe som helst i Norge men dette er Swaziland og kravene er annerledes.

image

God helg fra Swaziland og hjertelig takk til alle som følger bloggen. Det er til enorm inspirasjon👍

Atle

 

 

6 thoughts on “Barna

  1. Fantastisk å følge deg, tetsja, her er julenissen, prosjektlederen og entreprenøren i sitt ess og gjør det han kan best – skape glede og entusiasme. Jeg kan med sikkerhet si at vi er mange som lar oss rive med av innsats og resultater, det er med ettertanke at vi hittil kun teller 2 uker – three to go – det lover bra. Stå på, Atle, kos deg masse, vi følger med:) M

    Like

    1. Tusen takk Mark! Det er noen tunge stunder også, når jeg kommer tett på de vanskeligste sakene som handler om overgrep og mishandling. Da er det godt med støtten hjemmefra. Jeg skal stå på det jeg klarer den stunden jeg er her. Flere spennende prosjekter er under planlegging.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s