Afrikansk jordbruk

I morgen starter jeg på min tredje arbeidsuke i Swaziland. Ukens hovedprosjekt er å få sådd og plantet grønnsaker og frukt i åkeren vi har laget på  skolen “vår”.  Siden jeg kan nokså lite om både Afrika og jordbruk spurte jeg bonden som har pløyet åkeren om han kunne ta turen bort på tirsdag og holde et lite jordbrukskurs. Samtidig har jeg spurt Swazilands svar på FAU om de kan mønstre frivillige fra lokalmiljøet til å delta. Planen er da at nærmiljøet skal ta ansvaret for åkeren og samtidig få nødvendig kunnskap om vanning, luking og gjødsling til å få dette til å fungere, ikke bare nå men i fremtiden også. Det som blir spennende er å se om jeg får til å overføre eierskapet og om prosjektet lykkes. Da har skolen alt de trenger av grønnsaker i all fremtid. Jeg er veldig spent på hvordan dette går.

Til slutt en kort beskrivelse av bussene i Swaziland. De er et eventyr! Det består av et enormt antall kombibiler med plass til 16 passasjerer. Hver bil driver sin egen virksomhet så det blir ofte kamp om passasjerene. Hver bil har tre ansatte, en som kjører, en som sitter ved siden av og signaliserer og en som åler rundt bak og krever inn penger. Høy musikk og god stemning er det alltid. Og bussruten? Vi kjører når det er fullt og du kommer langt for 5 kroner.

Bildet er fra rutebilstasjonen i Mbabane. Hvor er plattform tre?

image

 

 

One thought on “Afrikansk jordbruk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s