Min afrikanske farm

I dag har vi utført litt vedlikehold og i tillegg kjøpt inn planter og frø til åkeren. Alt er på plass i skjulet og plantingen starter i morgen. Vi har kjøpt løk, kål, spinat og gulrot men mest søtpotet som visstnok er relativt lett å dyrke. Viktig å få til en suksess i oppstarten. Et par frukttrær fikk vi også råd til, fersken, appelsin og avokado. Monday er med på bildet, som vanlig. Har sagt til ham at han er i ferd med å bli kjendis i Norge og han elsker det.

Når vi var i gang spurte jeg Monday om vi ikke skulle bygge et lite hønsehus også. Det synes han var en strålende ide så vi leier inn de samme folkene vi kjenner fra tidligere og starter på hønsehuset i morgen. Flerkoneri er vanlig i Swaziland så vi starter med en hane og fem høner. Det gir både egg og kjøtt til barna. kjøkkenhjelperne tar seg av mating, stell og slakting.

Tar med bilde av noen av “våre” barn vi plukket opp på vei til skolen i dag. De er rundt fem år og sitter alene bak på pickup’en. Vi hadde blitt innlagt om vi hadde gjort dette i Norge men her er det helt greit og barna har lang vei å gå. Tar også med bilde av “kafeen” vi kjøper lunsj. Det ser stusselig ut men kyllingen er knallgod.

På Nkanini NCP dukket det første dagen opp en gutt som var mye eldre enn de andre barna. Han skulle gått i 5. klasse men har aldri gått på skole. Det viser seg at han bor sammen med sin tante og onkel og han har hatt en meget vanskelig oppvekst med mishanding og overgrep. Nå prøver All Out Africa å komme i kontakt med moren til gutten slik at han kan få en fødselsattest. Deretter kan han skrives inn på skolen men systemet er slik at han ikke kan begynne der før neste skoleår som begynner i januar. All Out Africa har sponsorer som vil betale en plass på privat skole med ekstraundervisning frem til da og jobber nå med å finne en skoleplass som er ledig. I og med at finansieringen er i orden ordner det seg nok.

Jeg har prøvd å få kontakt med ham flere ganger, uten å lykkes. I dag så han på meg og smilte, for første gang. Det kommer jeg til å huske lenge.

 

8 thoughts on “Min afrikanske farm

  1. Det er så kjekt å følge bloggen din Atle om det gode arbeidet du gjør. Jeg gleder meg til nye innlegg hver dag. Stå på og nyt hvert øyeblikk.

    Liked by 1 person

  2. Du er rett mann på rett sted! Det må være en opplevelse for de som driver stedet til vanlig å få en medhjelper som er så praktisk og virkelig får ting gjort. Bloggen din er blitt dagens høydepunkt i heimen, og hverdagens utfordringer blir bagateller. Takk for alt du deler og ta godt vare på deg selv.

    Liked by 1 person

  3. Hei Atle, bloggen din er i ferd med å bli dagens høydepunkt. Fantastiske reportasjer og ikke minst innsats! Kos deg der nede.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s