Tur i skogen

I dag har jeg vært på tur i skogen. Ingen farlige dyr akkurat her i området, bortsett fra slanger og det går fint så lenge du holder deg på stien og ser hvor du tråkker. I natt regnet det forresten skikkelig og det er fint for åkeren vår.

I morgen er det enda en fridag. Da feirer Swaziland sin uavhengighet fra Storbritannia. Tar med et bilde av det flotte flagget de heiste for første gang 25. april 1967. Full uavhengighet fikk kongedømmet 6. September 1968. Kong Sobhuza II regjerte i over 60 år til han døde i 1982 og den nåværende kongen, kong Mswati III tok over tronen. Til tross for perioder med borgerkrig i Mosambik i nord og apartheid i Sør-Afrika har landet klart å unngå krig og konflikter. Symbolet i midten viser at svarte og hvite skal leve sammen i fred. Ikke alltid like opplagt i denne del av verden.

Jeg er invitert på tur med All Out Africa i morgen, som en takk for innsatsen. Vet ikke hva vi skal men de gledet seg veldig til turen. Monday er selvsagt invitert med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s