Manzini offentlige sykehus

I ettermiddag har jeg besøkt sykehuset i Manzini som er den nest største byen i dette lille landet. Sykehuset ble, med støtte fra USA, rehabilitert i 2013 i kampen mot HIV/AIDS. Bygningsmassen var derfor bedre enn man kan forvente i dette fattige landet. Vi besøkte barneavdelingen. Der var det fullt opp med barn, fra nyfødte og oppover til 10 års alder. Noen hadde lettere skader som bruddskader, andre var mer alvorlig syk som for eksempel en liten jente med slangebitt. Ved siden av hver seng satt mor til barnet på en trebenk. Så ingen fedre der. Temperaturen ute er rundt 30 grader i dag og det var minst like varmt på avdelingen.

Jeg syntes situasjonen var ukomfortabel fordi tilstanden til pasientene var så varierende. Da blir det rart å komme inn for å ta bilder og lage god stemning for de friskeste. Alle dyrene har imidlertid nå fått en ny eier som kommer til å ta vare på den. Takk til både barn og voksne, og Sofie, som har gitt bort kosedyr.

Da vi ankom skolen i morges var det første jeg så en dame nede i åkeren som vannet plantene vi plantet i går. Det lover godt!

I dag har vi plantet frukttrær; appelsin, fersken, mango og avokado. I tillegg er vi i gang med klatrestativet. Hønsehuset er også nesten ferdig.

I morgen er siste dag skolen er åpen den tiden jeg er her. Fredag feires kongens fødselsdag (!) og de neste ukene er det høstferie. Dermed blir det avslutningsfest på skolen i morgen. På menyen står kylling, ris, grønnsaker OG vaniljeis. Må ordne med litt ekstra transport for å få isen frem på riktig tidspunkt men det ordner seg håper jeg. Jeg gleder meg, bilder kommer i morgen!

Bildene er fra sykehuset i Manzini. Det minste barnet er en seks uker gammel jente som er født for tidlig. Kuvøse finnes ikke men hun får i det minste oksygen.

 

2 thoughts on “Manzini offentlige sykehus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s