Bærekraftig utvikling

Under besøket hos Monday forrige uke diskuterte jeg mulighetene for å øke avlingene på gården hans slik at kan selge mer og øke inntekten sin. Problemet er å skaffe nok vann til åkeren men det renner en elv forbi noen hundrede meter nedenfor. Det viste seg at Monday i mange år har tenkt på dette men ikke hatt råd til å investere i pumpe, rør og vanntank for å kunne forsyne åkeren med nok vann. Investeringen er i størrelsesorden 8-10.000 kroner.

Å gi ham pengene er ikke bærekraftig.  Jeg har defor tilbudt ham å låne beløpet som et rentefritt lån som skal betales tilbake når han har solgt avlingen. Deretter kan beløpet eventuelt reinvesteres i nye prosjekter. For Monday er dette med finansiering ukjent terreng men med hjelp fra Yuko i All Out Africa skal vi sette opp et opplegg som vi tror kan komme til å fungere.  Vi tenker å starte med prosjektet til Monday som et forsøkprosjekt. (Og for ordens skyld, dette finansieres IKKE med midler gitt til skolen “vår”)

Det var siste dag på jobben i dag. Etter en runde for å se over prosjektene og ta farvel dro vi på Royal Swazi Spa med staben på All Out Africa for en avskjedslunsj.  Stedet er et av kongens fasjonable hoteller og har alt du kan ønske av fasiliteter. Flere fra staben hadde aldri vært der så dette var storveis.

imageUnder lunsjen ringte læreren fra Nkhanini, Mbali, for å takke for armbåndsuret hun hadde fått. Det er nok den fineste gaven hun har fått i hele sitt liv, hun gråt av glede og takknemlighet og hun kommer til å huske dette lenge. Det kommer jeg også til å gjøre.

I morgen skal jeg på sykkeltur.

2 thoughts on “Bærekraftig utvikling

  1. For noen opplevelser Atle- 😍 du har mange erfaringer å ta med deg hjem -på godt og vondt. Uansett har du fått anledning til å utgjøre en forskjell -en formidabel forskjell for dem det gjelder. Det er en gave til å bli ydmyk av Atle. Sender deg mange gode tanker 💞 klemmer fra Alice

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s