Hjelpen kommer frem

Det har gått litt over et år siden vi etablerte vårt prosjekt til støtte for sårbare barn i Swaziland. Status for arbeidet så langt:

Vi har sikret mat hver dag til 200 sårbare barn. Mange av disse får lite mat andre steder og er helt avhengig av den maten de får på skolen. I tillegg har vi sikret at barna får tilskudd av proteiner og viktige næringsstoffer kroppen trenger gjennom et kosttilskudd (EPap) som barna får to ganger i uken. Det har gitt resultater og barna har lagt på seg opp til 2 kg. Nå skal vi veie alle barna regelmessig for å følge utviklingen.

Videre har vi sikret driften av Nkhanini NCP. De barna som går der trenger virkelig all den hjelpen de kan få.

Åkeren vi laget i fjor gav en ganske stor maisavling som er høstet. Maisen blir malt til mel og brukt til grøt for barna. Grønnsaksåkeren ble det ikke noe resultat av, det viste seg vanskelig å få til et kollektivt ansvar for en åker. Har diskutert dette med flere og vi har kommet til at vi kanskje skal prøve å gi en person ansvaret for åkeren mot at han eller hun får halvparten av avlingen. Mulig det blir lettere å få resultater med en slik modell, forutsatt at vi finner den rette personen.

Hønsehuset er flyttet hjem til lærer Mbali, ca. 100 meter fra skolen. Det viste seg at uten tilsyn ble egg og kyllinger et lett bytte  for slanger. Nå kan Mbali passe på høns og egg.

Alt i alt kan vi konkludere med at vårt felles bidrag har vært til stor hjelp for barna. Ingen kan si det ikke nytter!

I dag har vi vært på tur og sett litt mer av Swaziland. Bildet under er tatt ved en nedlagt gruve hvor det ble utvunnet jernmalm. Malmen ble fraktet med jernbane til utskipning i Mosambique, frem til borgerkrigen der satte en stopper for det og gruven ble nedlagt. Borgerkrigen i Mosambique varte fra 1977 til 1992 og gruven ble aldri gjenåpnet.

IMG_1466

 

 

One thought on “Hjelpen kommer frem

  1. Så flott å se positive resultat av det dere har satt i gang. Er sikker på at dere finner en løsning angående grønnsaksåkeren.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s