Michaels åker

Forrige gang jeg var i Swaziland var jeg på besøk hjemme hos Michael Makhonta, mannen jeg jobber sammen med på skoleprosjektet. Han bor i en dal en times kjøring fra Ensulwini der vi bor. Michael eier en jordlapp men manglet vann for å kunne dyrke grønnsaker der. Derfor ble jeg og Michael enig om at jeg skulle låne ham penger til pumper og vanningsanlegg som han skal betale tilbake innen tre år med inntekter fra salg av grønnsakene. (For ordens skyld; dette prosjektet er ikke finansiert gjennom stiftelsens penger, pengene som kommer inn til stiftelsen går uavkortet til barna.)

I dag var det tid for inspeksjon av prosjektet. Samtidig var det stor fest hos Michaels mor, de feiret henne med en stor takkefest og vi var invitert.

Bildene under viser en stolt Michael i en velstelt åker. Han er fast bestemt på at han skal klare å tilbakebetale lånet innen tre år og han vet at pengene vil bli brukt til å investere i nye, lønnsomme prosjekter i Swaziland. Michael er en flink bonde men må nok jobbe litt mer med å få produktene frem til markedet.

Deretter bar det på familiefest. Bildene taler for seg.  Etter mat ble alle de voksne samlet i det runde samlingshuset for å overlevere gaver og si noen ord. Vår gave, en kake, en stor pakke søte kjeks og en pose “twist” var akkurat passe og ble tatt godt imot av hedersgjesten.

This slideshow requires JavaScript.

På veien hjem dro vi innom Michael igjen og fylte opp bilen med grønnsaker som barna skal få i morgen. Gulrøtter, tomater, spinat og kål.

IMG_1488

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s